Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Maximaal 1 nieuwsbrief per maand.
Nieuwsbrief
Item number:B NUB P19 MAG
De Barbaresco-wijnen van Giorgio zijn wereldbekend! Pure elegantie en finesse! Een must-have voor de Barbaresco-liefhebber! De druiven worden handmatig geplukt in de wijngaarden verspreid over de dorpjes Barbaresco, Treos en Neive. Nadien rijpt de wijn gedurende 24 maanden in foeders van 5000 liter. Fijne neus met aroma's van rood fruit, vanille, bloemen en wat zoethout. Veel structuur in de mond. Lange afdronk! Kan gerust nog enkele jaren kelderrijping verdragen. MAGNUM-fles
Herkomst : Italië
Regio : Piëmonte, Barberesco
Druiven : 100% Nebbiolo
Volume : 150cl
Rijping : 24 maanden in foeders
Foodpairing : Lekker bij wild, rood vlees, gebraden vlees, kazen,...
Bekroningen : Robert Parker: 91 punten
Bekijk hier een introductie-video over de wijnmaker: Giorgio Pelissero
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2019 |
Domein-info | 'Coltivare sogni, vendemmiare passioni’ oftewel het cultiveren van dromen, het oogsten van passies. Dat is de slogan van Azienda Agricola Pelissero in Treisa, het hart van het Barbaresco gebied. Giovanni Pelissero startte met dit familiebedrijf en in 1960 bottelde diens zoon Luigi de eerste fles. Tegenwoordig runt de in oenologie afgestudeerde zoon Giorgio het inmiddels 38 hectare grote wijnbedrijf. Niet ver van Alba liggen de hectaren verspreid over de buurten Treiso, Nevie, Barbaresco en Neviglie. Met de verworven kennis en kunde van Giorgio werden veranderingen doorgevoerd in het bedrijf. Giorgio staat gekend als een zeer charmante wijnmaker. Hij wordt gerekend tot de top van de wijnproducenten in de streek. De wijnen van Pelissero staan wereldwijd op kaart van de gastronomische top-restaurants! |
Bekroningen | Robert Parker: 91 punten |