PRIMEURVERKOOP

2021,
een buitengewoon fris en evenwichtig jaar!
- Famille Perrin

Met veel trots stelt ook dit jaar de wereldberoemde familie Perrin haar primeurwijnen voor, afkomstig van het gerenomeerde Chateau Beaucastel, gevestigd in Chateauneuf-du-Pâpe. 
Wij hebben van deze wijn alvast de vatstalen mogen proeven op 29 juni 2022. De wijnen zijn alweer verbluffend met ontzettend veel potentieel. 
Als invoerder van de wijnen van de familie Perrin kunnen wij u met fierheid de volgende selectie in primeur aanbieden. 


Proeverij Primeurwijnen op 29/06/22 met Mathieu Perrin via videoconferentie en in aanwezigheid van Maxime Simon (foto) (Export-Manager Perrin) 

 

Hoe werkt het?
Primeurwijnen zijn bijzondere wijnen die u nu al kunt aankopen terwijl de wijn nog rustig ligt te rijpen in de vaten op het domein.
Door deze primeurwijnen nu reeds aan te kopen, geniet u van onze voordelige primeurprijs, die 10 tot 15% lager is dan de prijs die deze wijn zal hebben bij zijn levering (najaar 2023). 


Een woordje over het Millesime 2021 door familie Perrin: 

Na een aantal zeer warme jaren, was 2021 een koeler wijnjaar, veeleer zoals in de jaren '80 en '90.
Het is een wijnbouwersjaar, de menselijke tussenkomst en de zorgen die aan de wijnstokken werden besteed, waren doorslaggevend voor de kwaliteit van het wijnjaar. In dergelijke omstandigheden is een combincatie van ervaring als familiebedrijf sinds vijf generaties en onze biodynamische methodes sinds 1974 bijzonder belangrijk. 

2021 kende heel wat klimatologische grillen en vroeg daarom een constante investering van onze ervaren teams in de wijngaard. 
Het jaar ging al stevig van start toen de wijngaard in de nacht van 7 april werd getroffen door vorst, met temperaturen van -7°C. Tal van appellaties in de Rhône maar ook elders in Frankrijk werden getroffen. Dit leidde tot discrepantie en heterogeniteit in de rijpingsdata en een algemene vertraging van ongeveer 2 weken ten opzichte van het jaar 2020. Het voorjaar was vervolgens nat, gevolgd door een droge zomer, maar niet erg warm met regelmatig lichte regenval, prima weersomstandigheden dus. 
De oogst begon op 30 augustus, wat ook een nauwgezette organisatie en werk vereiste om de verscheidenheid aan rijpheid te kunnen opvangen net als de onderbrekingen door verschillende periodes met heel wat regen. Maar dankzij de inspanningen van het ganse team waren we in staat om mooie gezonde druiven te verkrijgen. 

De vastberadenheid en de dagelijkse aandacht van onze teams hebben het mogelijk gemaakt om een hogere opbrengst te verkrijgen dan verwacht, met een beperkt verlies van 20% ten opzichte van de vorige jaren. Deze heeft zich terugbetaald: de wijnen zijn heerlijk fris, met een elegante balans tussen alcohol en zuurtegraad, wat een geweldig wijnjaar belooft! 

Mathieu Perrin 

 

Voorwaarden: 

  • Aanbod geldig tot 28/10/2022.
  • Levering voorzien in het najaar 2023. 
  • Uw betaling via de webshop geldt als orderbevestiging. 
  • Wijzigingen naar aanleiding van verhogingen in accijnzen en BTW worden doorgerekend op het moment van levering.
  • Leveringen zijn gratis voor bestellingen boven € 100.
  • Bestellen kan per fles maar er is steeds een interessante extra korting bij afname per 6 flessen. 
  • Deze primeurverkoop is niet cumuleerbaar met hoeveelheidskorting of andere promoties, klantenkaarten. 

 

 

Deze primeur-verkoop is afgelopen! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2022 Copyright - Het Wijnmagazijn BV