Levenswater Wit - Genoels-Elderen

Item number:lwge

€ 29,60
Op voorraad
SKU
lwge

Limburgs Levenswater wordt gestookt uit de druivendraf van “Chardonnay” druiven van de hoogste kwaliteit. Deze producten zijn uniek in België. Jaarlijks worden er ongeveer 12.000 flessen van 0.5L verkocht. Alle producten die onze stokerij voortbrengt wordt voor 100% van Chardonnay-druiven gemaakt die afkomstig zijn van onze eigen wijngaarden en wordt gestookt, gerijpt en gebotteld op het Wijnkasteel Genoels-Elderen. In de wijngaarden van het Wijnkasteel worden geen kunstmest, herbiciden of andere, voor de gezondheid schadelijke, stoffen gebruikt. Gezonde druiven zorgen voor gezonde wijn en levert gezond levenswater op.

Tijdens de oogst worden de trossen geperst om het sap te scheiden van de druiven. Wij gebruiken weinig druk om onze druiven uit te persen, zodat we enkel het beste sap eruit halen. Na deze persing blijven er nog schillen, pitjes, steeltjes en vruchtvlees over. In deze persresten zit echter ook nog heel wat sap. Deze druivendraf (persresten) of deze ‘marc’ is een fantastisch basisproduct om een mooie ‘Eau-de-vie de Marc’ of een mooi ‘Levenswater’ te stoken.

  • Producent : Wijnkasteel Genoels-Elderen
  • Biologisch : Nee
  • Type/Categorie: Sterke dranken / Wijnhuizen / Grappa / Belgie / Wijnkasteel Genoels-Elderen /
  • Herkomst : Belgie

  • Regio : Haspengouw

  • Druiven : 100% Chardonnay

  • Volume : 50cl

  • Rijping :

  • Foodpairing : ideaal als digestief

Bekijk hier een mooie video van Tasty Tales waarin eigenaar en wijnmaker Joyce van Rennes het Wijnkasteel voorstelt:

Meer informatie
Bio Nee
Domein-info Het Wijnkasteel Genoels-Elderen in Genoelselderen, een deelgemeente van de Belgische gemeente Riemst, is het enige wijnkasteel in België. In 1991 kwam het aan Jaap van Rennes die een nieuwe wijngaard aan heeft gelegd, die met zijn 22 hectare een van de grootste van België geworden is. Aan de leiding van het wijnbedrijf staan wijnmakers Joyce van Rennes en Stefan Këkko. De wijnen van Genoels-Elderen behoren tot de allerbeste van België. Je herkent de flessen meteen aan hun unieke fles en prachtige 'packaging'.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Levenswater Wit - Genoels-Elderen

Gratis* levering vanaf €150,- in BE en NL

Veilig online betalen

Snelle levering

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende wijnen van dit wijndomein
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV