Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...
Nieuwsbrief
Item number:BAR AMAL 21
Herkomst : Italië
Regio : Piëmonte, Alba
Druiven : 100% Barbera
Volume : 75cl
Rijping : 11 maanden op Franse eiken vaten
Foodpairing : Klassieke bereidingen van wit en rood vlees, zowel gerild als gebakken. Ideaal ook bij grote feestmaaltijden omdat het een wijn is die bij vele gerechten inzetbaar is én bovendien iedereen wel kan bekoren.
Website producent: http://www.cascinaamalia.it/
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2021 |
Domein-info | Sinds 2003 heeft de familie Boffa zich genesteld op de glooiende hellingen van Monforte d'Alba, meer bepaald in het gehucht Sant'Anna op een boogscheut van het beroemde restaurant 'Trattoria della Posta'. Dit is de bakermat van de grote Barolo-wijnen met bekende cru's als Bussia en Le Coste die bij Amalia in de basiscuvée worden verwerkt. Zoon Paolo Boffa is verantwoordelijk voor het domein en maakt naast zijn Barolo tevens een overheerlijke Dolcetto en een zachtaardige Barbera. Het domein is nog jong en ze moeten hun reputatie nog waarmaken. Daardoor kan je bij Amalia uitstekende wijnen vinden met een fantastische prijs/kwaliteit verhouding. Een ware ONTDEKKING! |