Markus Molitor

Markus Molitor

Weingut Markus Molitor is een Duits wijnhuis gelegen aan de Moezelrivier, één van de meest prestigieuze wijngebieden in Duitsland. Het wijnhuis is genoemd naar Markus Molitor, de eigenaar en wijnmaker, die bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en zijn streven naar het produceren van hoogwaardige Riesling-wijnen.

Markus Molitor nam het wijngoed over van zijn vader in 1984, op een opmerkelijk jonge leeftijd van slechts 20 jaar. Sindsdien heeft hij het wijnhuis uitgebreid en gemoderniseerd, en heeft hij een reputatie opgebouwd als een van de meest vooraanstaande producenten van Riesling in Duitsland.

Het bijzondere aan Weingut Markus Molitor is de sterke focus op het verbouwen en vinifiëren van Riesling-druiven. Riesling is een druivensoort die uitstekend gedijt in de Moezelregio en bekend staat om zijn verfijnde, aromatische karakter. Het wijnhuis beheert wijngaarden op steile hellingen langs de Moezel, waar de druiven optimale zonblootstelling krijgen.

Weingut Markus Molitor is ook bekend om zijn uitgebreide assortiment wijnen, variërend van droge tot zoete stijlen, waaronder prachtige late oogst en edelzoete wijnen. De wijnen van Markus Molitor worden vaak geassocieerd met elegantie, zuiverheid en expressie van terroir.

De geschiedenis van Weingut Markus Molitor is dus nauw verbonden met de persoonlijke inzet en passie van Markus Molitor, die met zijn toewijding aan kwaliteit en traditionele wijnbouwpraktijken het wijnhuis tot grote hoogten heeft gebracht binnen de Duitse wijnindustrie.

 

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV