Vina Ijalba

Vina Ijalba

Viña Ijalba is het levenswerk van Dionisio Ruiz Ijalba.
Van 1975 tot 1991 produceerde hij voornamelijk druiven voor andere producenten tot hij in 1991 het domein Vina Ijalba lanceerde.
De dag van vandaag is Vina Ijalba in handen van de derde generatie. Nog steeds is het een echt familiebedrijf die wijnen produceert volgens de biologische methode met enorm veel respect voor de natuur. Zij waren trouwens het allereerste biologische wijndomein van de streek. Het domein omvat ondertussen 90 hectare aan ecologische wijngaarden.
Het ecologisch domein is wereldwijd bekend voor de 'allereerste' Tempranillo blanco.

Het Ijalba effect

Terwijl alle wijnen gemeenschappelijke trekken hebben, lijken ze totaal niet op elkaar. Een beetje zoals in een grote familie waar elk familielid zijn eigen karakter heeft, maar hun afkomst niet kunnen verloochenen. Het gamma van Ijalba is net hetzelfde. Elke wijn bezit zijn eigen stijl, het ronde van de tannines, het genereuze fruit, de specerijen … maar de opbouw en de basis zeggen dat het Ijalba is. Dit gamma proeven is een uitstekende manier om de vernieuwing in Rioja te ontdekken, een stijl die meer en meer plaats biedt aan het elegante, de drinkbaarheid, maar ook aan het wijnpatrimonium met andere en vaak meer originele blends. Allemaal zaken die typisch Ijalba zijn. Vergeten druivenrassen nieuw leven inblazen en daar eigentijdse wijnen mee maken, de keuze voor biodynamie, allemaal dingen die sin embargo bijdragen aan de basisbeweging die langzaam maar zeker de oude dame, die Rioja was, wakker schudt en een verjongingskuur aanbiedt.
Bron: https://www.invinoveritas.be/nl/rioja-volgens-ijalba/

 

De wijnen van Vina Ijalba zijn exclusief verkrijgbaar via Het Wijnmagazijn in regio Limburg

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV