Noemie

Noemie

Vier enthousiaste Belgische vrienden, ondernemers (Philippe Deneef, Hans Decroos, Eric Lanin en Stefaan Wauters), met een passie voor wijn besluiten tijdens een diner in 2012 om drie unieke wijngaarden in Languedoc-Roussillon te kopen.
Met slechts 1 missie: Uitzonderlijke wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit produceren. Diezelfde avond zong sopraan Noémie Schellens opera-aria’s. Zij inspireerde zodanig dat ze de muze werd van deze wijnen.
Hun wijngaarden liggen in het hart van de Pyrénées Orientales, gelegen tussen de Middellandse Zee en de bergen van Corbières, Canigou en Albères. Het ruige landschap biedt een verscheidenheid aan bodems die ideaal zijn voor de wijnbouw. Elke druif wordt met de hand geselecteerd en gesorteerd om zo de beste kwaliteit te garanderen. De wijngaard voor onze Syrah druiven bevindt zich op een koelere hoogte (350m) in de buurt van Montner. Het heeft een prachtige leisteenbodem en 30 jaar oude wijnstokken. De bodem van de Grenache druif wordt gekenmerkt door alluviale, rode kleigronden en telt een groot aandeel gerolde kiezels, net zoals in Châteauneuf-du-Pape. Deze wijngaarden hebben wijnstokken van minstens 50 jaar oud en bevinden zich in Tautavel en Maury. Aangezien de opbrengst van de wijngaarden minder dan 3000 liter per hectare bedraagt, kunnen wij een wijn van uitzonderlijke kwaliteit aanbieden.

Bekijk hier het verhaal achter de 'Noémie-wijnen': 

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV