Message in a Bottle Rosso - Tenuta Il Palagio (Sting) 2016


€ 14,99

De ‘Message in a Bottle’ ontleent zijn naam aan Sting’s meest bekende liedje. De benaming van de andere wijnen zijn ook gebaseerd op liedjes van de zanger.
Het is een elegante wijn met een fijne robijnrode kleur en met aroma’s van klein rood fruit, kaneel, witte peper en verse kruiden. De Sangiovesedruif zorgt voor het fruit terwijl de Syrah voor de kruiding zorgt en de Merlot voor de zachte smaak.
Zeer toegankelijke wijn uit Toscane.
Fris en toch lekker vol dankzij een rijping op Franse eiken vaten.

Availability: In voorraad

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
  • Producent: Tenuta Il Palagio (Sting)
  • Jaargang: 2016
  • Biologisch: Nee
  • Type/Categorie: Rode Wijn / Italië / Toscane
  • Herkomst: Italië

  • Regio: Toscane, Figlini Valdarno

  • Druiven: 70% Sangiovese, 15% Syrah, 15% Merlot

  • Volume: 75cl

  • Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten

  • Foodpairing: Italiaanse keuken, saltimbocca, ossobucco, Mediterraanse keuken, stoofpotjes,...

Domeininfo

Meer dan 10 jaar geleden kochten Gordon Sumner, alias Sting, en zijn echtgenote Trudie Styler een prachtig domein met daarop een 16de eeuwse Toscaans ‘palazzo’ in de pittoreske omgeving van Figline Valdarno tussen Firenze en Arezzo. Il Palagio werd niet alleen hun vakantieverblijf met een opnamestudio maar tevens een boerderij waar naast druiven en olijven verschillende gewassen worden geteeld op een ecologisch verantwoorde en duurzame manier. Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 350 hectare. Wijnstokken nemen 28 hectare in beslag. Naast de lokale Sangiovese-, Colorino- en Cannaiolodruiven werden ook de meer internationale Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. Op het domein wordt olijfolie gebotteld die afkomstig is van 23 hectare olijfgaarden. 1.5 hectare aan groenten voorzien in hun dagelijkse behoefte aan vitaminen terwijl abrikozen, perziken en pruimen ter plaatse worden verwerkt tot artisanale confituur. Behoudens het geblaat van de schapen, het geknor van de varkens en het gekakel van de kippen toeven Trudie en Sting hier in alle rust in hun aards paradijs. Il Palagio is een op en top ecologische bedrijf waar respect voor mens en natuur het absolute hoofdmotief is.

Multimedia

Message in a Bottle is natuurlijk een bekend liedje van The Police waar Sting frontman van was. Bekijk hier een leuk fragment van dit topnummer:

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering