Fontodi

Fontodi is het biologische wijndomein van Giovanni Manetti. Het is een begrip bij wijnliefhebbers, de absolute parels van de Toscaanse bodems.
Het domein is gevestigd in Panzano in Chianti. Panzano is een wereldberoemd dorp dankzij oa. de bekendste Italiaanse 'Butcher': Dario Cecchini. (RESTAURANTTIP als je op rondreis bent in Toscane)
De 70 hectare wijngaarden, gelegen in de vallei Conca d’Oro, wat 'gouden dop' betekent, is Fontodi één van de meest gerespecteerde producenten in Chianti Classico. In hun nieuwe Cantina maken ze met dankzij de allernieuwste technieken parels van wijnen. Hier worden de wijnen in roestvrij stalen, temperatuur gecontroleerde tanks gefermenteerd om meer extractie te krijgen. Eenmaal klaar worden de wijnen door middel van zwaartekracht, in plaats van pompen, naar de gloednieuwe vatenkelder gebracht op daar te rijpen op Frans eiken. De premier cuvee’s (waaronder de gekende Flaccianello) gaan op nieuw eiken, de andere wijnen gaan in de oudere vaten. Met hun gevoel voor traditie, een overvloed aan typiciteit en toch vooruit kijken, weten zij karakteristieke wijnen van voornamelijk Sangiovese druiven te maken. Wijnen die bij geen enkele Italië fan mogen ontbreken!

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen..

Ⓒ 2021 Copyright Het Wijnmagazijn BV