Tignanello - Antinori 2016


€ 92,50

Tignanello is een icoonwijn, misschien zelfs wel DE icoonwijn van Italië. Hij is de pionier van de Supertuscans. In de allerbeste Italiaanse en gastronomische restaurants kan je een Tignanello bestellen. De 'supertuscan' Tigannello 2016 is een absolute topwijn van het mirakeljaar 2016. De oogst 2016 is voor Sangiovese zeer geslaagd in Toscane, nog beter zelfs dan het bejubelde oogstjaar 2015. Een complexe verfijnde neus met aroma's van vanille, chocolade, tabak, bramen- en zoethout. De smaak is heerlijk vol, delicaat en zijdezacht met mooie accenten van zoethout en vanille. Maar zeker ook een tikkeltje pittigheid die de wijn extra complexiteit geeft. Soepele tannines in de mond met een hartige frisheid die de persoonlijkheid van de Sangiovese eerbiedigt. Het evenwicht tussen zuren en tannines is uitstekend. Een overheerlijke afdronk, zeer lange lengte! Tignanello is een wijn die je jong moet kopen want hij is altijd snel uitverkocht. Vervolgens moet je hem zeker enkele jaren kelderrijping geven zodoende dat de Tignanello perfect op dronk is.


Een must have-wine voor iedere Tignanello-verzamelaar! Robert Parker:
"If 2015 is an ideal vintage for Tuscan blended reds made with the great Bordeaux varieties, the 2016 vintage is better suited to Italian grapes such as Sangiovese."

LAATSTE STUKS VAN DIT MIRAKELJAAR

Availability: 9

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
 • Bekroningen: Robert Parker: 95-97 punten
 • Producent: Antinori
 • Jaargang: 2016
 • Biologisch: Nee
 • Type/Categorie: Rode Wijn / Italië / Toscane
 • Herkomst: Italië

 • Regio: Toscane, Chianti Classico

 • Druiven: 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc

 • Volume: 75cl

 • Rijping: 14 maanden op Franse en Hongaarse eiken vaten (waarvan enkel nieuw of eenmaal gebruikt)

 • Foodpairing: Grillades, rood vlees, cote à los op de grill, steak, bistecca fiorentina, rijpe kazen,...

Domeininfo

De naam Antinori duikt al in 1385 op in de archieven van de Italiaanse wijnbouw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door markies Piero Antinori en zijn drie dochters. Traditie, passie en intuïtie zijn de kernwoorden die de familie gebruikt om hun filosofie te omschrijven. Zij is bekend als een van de grootste producenten van kwaliteitswijn uit de Laars. Toscane en Umbrië, waar de familie sinds mensenheugenis heel wat eigendommen bezit, zijn de bakermat van het Antinori-imperium. Met wijngaarden in de appellaties Chianti Classico, Bolgheri, Montalcino, Orvieto en Montepulciano is ze aanwezig in de roemrijkste wijnregio’s van Italië. In de regio ten zuiden van Firenze bezit Antinori prachtige wijngaarden rond de abdij van Passignano vanwaar de Solaia, Tignanello en Marchese Antinori afkomstig zijn. Ze zijn ook prominent aanwezig in Montepulciano, de andere roemrijke appellatie van Toscane waar ze in de cantina La Braccesca een lekkere Rosso en een klassieke Nobile di Montepulciano produceren. Het hoofdkantoor van Antinori kan je bewonderen in Firenze. In 2007 heeft Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Deze wordt toegekend aan de persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd.

Multimedia

Bekijk hier een filmpje van Antinori van o.a. Tignanello:

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering