Muse de Miraval 2019 MAGNUM


€ 275,00

De Miraval Muse Rosé 'Grande Cuvée' is gemaakt van biologisch geteelde druiven en is de 'vlagschip-wijn' van Chateau Miraval. Ook hier wordt de wijn gemaakt door de gekende wijnfamilie Perrin (gekend van de cultwijnen van Chateau Beaucastel).
De beroemde rosé getekend Jolie-Pitt & Perrin wordt elk wijnjaar anders. Zoals een wijn met een grote persoonlijkheid dat wil, net zoals de grote parfumeurs van toen aan glasblazers vroegen om gepersonaliseerde flacons te creëren, wordt de fles voortaan elk jaar anders.

Afkomstig van de oudste percelen van het domein wil Muse het kwintessens zijn van alle Provençaalse roséwijnen. Deze wijn die grotendeels op basis is van grenache, aangevuld met rolle, bezit overduidelijke florale aroma’s gekoppeld aan fris fruit en strakke minerale tonen die voor een enorm dynamisme zorgen. MUSE 2019 is de tweede jaargang en verbleef een tijd in betonnen eivormige cuves en gebruikte demi-muids (houten vaten van 500 à 600 liter), kwestie van al zijn levendigheid, dynamisme en fruitigheid te behouden.

Muse is een wijn die niemand onverschillig laat. Hij is enkel in magnum verkrijgbaar en elke fles werd met de hand geslepen. Pure elegantie. En bovendien refereert hij onmiddellijk naar de geuren en smaken van de Provence, een feest!
Deze rosé kan ook gerust, zelfs aanbevolen, een aantal jaren kelderrijping verdragen. Best te drinken voor 2023.

ZEER GELIMITEERD mits er maar 2000 magnums van jaargang 2019 werden geproduceerd.

Availability: 6

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
  • Producent: Château Miraval
  • Jaargang: 2019
  • Biologisch: Ja
  • Type/Categorie: Rosé Wijn / Frankrijk
  • Herkomst: Frankrijk

  • Regio: Côtes de Provence

  • Druiven: Grenache en Rolle van de oudste percelen

  • Volume: 75cl

  • Rijping: betonnen eivormige cuves en gebruikte demi-muids (houten vaten van 500 à 600 liter)

  • Foodpairing: Noblesse oblige

Domeininfo

Château Miraval was vanaf 1970 van Jacques Loussier, jazzpianist en wijnliefhebber. Hij produceerde de Miraval rosé onder de naam Pink Floyd. Een aantal jaar geleden hebben Hollywood-zakenpartners Angelina Jolie en Brad Pitt Château Miraval voor een periode van drie jaar gehuurd. Inmiddels is in 2008 het Château gekocht door het Hollywood stel. De oenologische expertise die nodig is om uit deze prachtige wijngaarden het allerbeste te halen komt van niemand minder dan de familie Perrin, een van de grootste en succesvolste wijnfamilies ter wereld. Ze zijn vooral vermaard om hun wereldklasse wijngoed Château de Beaucastel aan de Rhône. De familie Perrin behoort bovendien tot het selecte clubje van 12 families: Primum Familiae Vini. een associatie van de allerbeste wijnfamilie's ter wereld. (hiertoe behoren eveneens Antinori, Sassicaia, Torres, Vega Sicilia, Baron Philippe de Rothschild,...) De wijngaarden rondom Château Miraval liggen tegen een helling op 350 meter hoogte, dat maakt de Miraval wijnen zo elegant en verfijnd.

Multimedia

Bekijk hier een filmpje over Miraval The Art of Rosé: 

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering