Lafage Domaine

Lafage Domaine

Domaine Lafage is gevestigd tussen Perpignan en de Middellanse Zee. Omringd door het maritieme terroir en de Pyreneeën. Na zes generaties wijnmakers wordt het domein nu gerund door het gedreven wijnmakers echtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage.

Jean-Marie Lafage is een telg uit een wijnbouwersfamilie en Oenologie was dan ook de logische studiekeuze. Tijdens zijn opleiding leert hij Eliane kennen en de liefde voor wijn groeit tot ... een huwelijk én gezamelijke wijnervaringen op alle wijncontinenten (Zuid-Afrika, Californië, Chili, Australië). De drang naar een eigen domein krijgt vorm wanneer Jean-Marie het familiale domein overneemt. Het Lafage domein strekt zich uit over 200h, waarvan 138h beplant zijn. Tussen de wijngaarden geniet je van de spectaculaire uitlopers van de Pyreneeën. Genesteld tussen “mar i muntanya” levert dit prachtige zomerse wijnen op. De percelen bevinden zich zowel op zeeniveau als op 400m hoogte. Beiden staan bloot aan erg hete zomers, strenge winters en moeten een erg arme “marbro-schisteux' bodem trotseren. De beruchte Tramontane wind zorgt voor de nodige afkoeling.

Het bedrijf mag dan enorm gegroeid zijn, de structuur is nog steeds familiaal. Jean-Marc Lafage houdt zich bezig met de wijngaarden, Eliane met de vinificaties, allebei met beide voeten op de grond – of het terroir, zoals u wilt. De export is vandaag zeer belangrijk en maakt een groot deel van het verkoopcijfer uit. 

Sommige cuvées zetten bepaalde accenten van het terroir heel precies in de verf, tot op niveau van het perceel. Andere benaderen het druivenras op een heel eigen en vaak verrassende manier of er wordt geëxperimenteerd met nieuwe assemblages.

Exclusief verkrijgbaar via Het Wijnmagazijn in Limburg

Tonen als Foto-tabel Lijst

21 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV