Banfi Castello

Banfi Castello

Genesteld tussen de rivieren Orcia en Ombrone, op de zuidelijke heuvelflanken van Montalcino ligt het uniek domein van Castello Banfi: 2800 ha natuurpracht waarvan ongeveer één derde wijngaarden, te midden van uitgestrekte bossen, olijfboomgaarden, graanvelden en fruitbomen.

Castello Banfi werd opgericht in 1978 door twee Italiaans-Amerikaanse broers: John & Harry Mariani. De familie Mariani had zijn fortuin gemaakt met de invoer van Italiaanse wijn in de Verenigde Staten (sinds 1919), en eind jaren ’70 besloten ze om ook te investeren in de wijnproductie in Italië onder eigen beheer. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met Ezio Rivella, één van de meest vooraanstaande en gerespecteerde Italiaanse oenologen. Deze beval hen de Montalcino-streek in Toscane aan, waar de bij kenners zeer gewaardeerde Brunello werd geproduceerd (maar toen nog relatief onbekend bij het grote publiek). Ze kochten verschillende van de beste wijngaarden uit de streek en kozen Castello Banfi als uitvalsbasis, waar ze een hypermodern wijnbedrijf installeerden. Hun doel was immers om de wijnen uit de regio naar een hoger niveau te tillen op basis van wetenschappelijke principes en met de beste wijngaarden en druivenrassen. De bijdrage van Castello Banfi aan de renaissance van Brunello en de creatie van de “Super Tuscans” in de jaren ’80, waarmee de streek en zijn wijn opnieuw in de internationale belangstelling werd geplaatst, is dan ook niet te onderschatten. Het domein bleef sindsdien altijd verder investeren en innoveren, en kocht verder top-wijngaarden aan in Toscane (Chianti, Montalcino en Bolgheri), maar ook in Piëmonte (Noord-Italië). De basisprincipes van innovatie en vernieuwing werden altijd hoog in het vaandel gedragen en vandaag de dag is Castello Banfi naast producent van internationaal bejubelde wijnen ook een uniek onderzoekscentrum op het gebied van druivenrassen, bodemstudies en vinificatietechnieken. Bovendien is Castello Banfi het eerste wijnbedrijf ooit dat internationale erkenning kreeg voor zijn verantwoordelijkheid op het gebied van ethische, sociale en ecologische principes in het ganse productieproces.

“ Of all the great names in Brunello, Castello Banfi in Tuscany, may well be the most consistently outstanding.” (Wine Spectator) 

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV