Matarromera Bodega

Matarromera Bodega

In navolging van de wijnbouwtraditie van zijn Castiliaanse voorouders maakte Carlos Moro zijn droom waar, en stichtte hij in 1988 de Bodega Matarromera in Valbuena de Duero (Valladolid) met een duidelijk doel voor ogen: het produceren van kwaliteitswijnen met de meest geavanceerde technologie en hierbij de traditionele bereidingswijzen in acht nemen. De grootste uitdaging die Carlos Moro aanging was zijn keuze voor nieuwe vaten voor de rijping van zijn wijnen, een initiatief dat in die tijd nieuw was in de streek. Een andere sleutel tot het onmiddellijke succes van Matarromera waren de uitstekende wijngaarden, midden in de "gouden mijl" van Ribera del Duero. 
Matarromera's focus op kwaliteitswijnen komt voort uit de wijngaard zelf. Dankzij het werk dat is begonnen door de voorouders van Carlos Moro, is liefdevolle zorg voor de wijngaard een constante factor geweest. Geen gekunstel in de Bodega maar een een goede wijn komt uit een top wijngaard.
Op dit moment is familiedomein Matarromera een pioneer op vlak van energie en milieu. Ze produceren dankzij hun windmolens meer energie dan ze vebruiken. In 2007 kreeg het domein hiervoor de erkenning van 'Meest milieuvriendelijke organisatie van Spanje'. 

Bekijk hier een prachtige introductie over dit domein:

Leuke weetjes:

In Mexico was Matarromera Crianza in 2022 zelfs de best verkopende Spaanse Premium wijn, zelfs méér dan Vega Sicilia die al jaren op nummer 1 stond. Ook de Matarromera Reserva stond in de top 20.
De Matarromera Crianza stond met vintage 2018 in de top100 van de beste wijnen van James Suckling. 
En een leuk "fait divers": tijdens het diner ter gelegenheid van het trouwfeest van de Spaanse koning Felipe, werd ook een wijn van Bodega Matarromera geserveerd

De wijnen van dit topdomein worden exclusief ingevoerd door Het Wijnmagazijn. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV