Antinori

Antinori

De familie Antinori is een van de oudste en meest vooraanstaande wijnfamilies in Italië. Hun geschiedenis gaat terug tot 1385, toen ze al betrokken waren bij de wijnhandel in Florence. De Antinori's hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Italiaanse wijnindustrie en worden vaak beschouwd als pioniers op het gebied van wijnmaken in Toscane en daarbuiten.

Een van hun bekendste bijdragen aan de wijnwereld is de creatie van "Tignanello" in 1971, een zogenaamde "Super Tuscan" wijn die niet gebonden was aan de traditionele regels van de Toscaanse wijnproductie. Dit was een baanbrekende stap die hielp om de reputatie van Italiaanse wijnen wereldwijd te verbeteren.

De Antinori's hebben wijngaarden verspreid over verschillende regio's in Italië, waaronder Toscane, Umbrië en Puglia, en ze produceren een breed scala aan wijnen, van de traditionele Chianti Classico tot moderne blends en experimentele cuvées. Hun benadering van wijnmaken combineert respect voor traditie met innovatie, en ze blijven een invloedrijke kracht in de wereld van de Italiaanse wijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV