Rias Baixas - Terras Gauda 2019


€ 17,99

Wie de Galicische appellatie Rias Baixas wil ontdekken, kan best meteen door de grote poort binnenwandelen, want deze cuvée is echt uitmuntend!
Oogst in, oogst uit. Bodegas Terras Gauda is zonder pardon de trendsetter en smaakmaker van die appallatie, gesitueerd in de meest Zuidelijke wijnzone O Rosal aan de rivier Minho die de grens met Portugal vormt.
Pas opgericht na 1990, na een fusie tussen wijnbedrijven begon deze bodega bescheiden met 37.000 flessen terwijl inmiddels de productie jaarlijks de kaap van 1 miljoen flessen overschrijdt.
Deze Cuvée is één van hun paradepaardjes. Een blend van 70% Albarino, 15% Loureiro en 15% Canino blanco. Een fruitbeest!
Glashelder groengeel, geurend naar gekonfijte citroen, limoen en verse gember, bloedsinaasappel en nectarine.
Vooral qua smaak enorm complex en enorm suave, vetrijp maar tegelijk fris citruscesty, boordevol impressies van roze/gele pompelmoes, passievrucht, bergamot en limoen met ook met witte perzik en nectarine.
Krijtfinale. Sexy en sappig!

BRON: DE WIJNKOOPGIDS van Frank van der Auwera.

Availability: In voorraad

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
 • Bekroningen: Diverse hoge scores
 • Producent: Bodegas Terras Gauda
 • Jaargang: 2019
 • Biologisch: Nee
 • Type/Categorie: Wijnen / Witte wijn / Spanje / Galicië
 • Herkomst: Spanje

 • Regio: Galicië, Rias Baixas DO

 • Druiven: 70% Albariño, 22% Caiño Blanco, 8% Loureiro

 • Volume: 75cl

 • Rijping: inoxvinificatie

 • Foodpairing: Lekker bij zeevruchten, asperges, schaaldieren, mosselen, oesters, of lichte visgerechten.

Domeininfo

Bodegas Terras Gauda werd opgericht in 1990. Destijds produceerden zij slecht 37.000 flessen, maar de productie is stelselmatig gegroeid tot 1,5 miljoen flessen. Hiervoor zijn niet minder dan 160 ha wijngaarden nodig, waarvan 87 ha in eigendom gelegen rond de Bodega in A Guarda, in de meest zuidelijke subregio O Rosal, provincie Pontevedra, aan de monding van de Miño-rivier en dus naast de Portugese grens. Ze liggen op een hoogte variërend tussen 50 en 150 meter op oude rivierterrassen van leisteen (schiste). Dit verklaart het minerale karakter van de wijnen. De aanplant bestaat enkel uit de autochtone druivenrassen Albariño 65%, Caíño blanco 24%, Loureiro 10% en Treixadura 1%. Zij beschikken over de grootste aanplant van de Caiño blanco in heel de DO. Er heerst een uitzonderlijk microklimaat gekenmerkt door zachte temperaturen, met een jaarlijks gemiddelde rond 15°C, schaarse vorst en een overvloedige regenval. De wijnstokken staan hoofdzakelijk geplant op graniet en leisteen.

Multimedia

Bekijk hier een promotiefilm over deze wijn:

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering