Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Maximaal 1 nieuwsbrief per maand.
Nieuwsbrief
Item number:CDRRb P21-1
Oogstjaar 2023 wordt gekenmerkt door een prachtige klimatologische balans, die dan ook terug te vinden is in de kelder. De milde winter werd gevolgd door een droge lente en vervolgens een hete zomer, vooral in augustus en september. Ondanks een klein gebrek aan regen maakten deze omstandigheden een ideale rijping van de druiven mogelijk.
Onder een warme en stralende zon verliep de oogst perfect, ook al moest er snel gewerkt worden om te voorkomen dat de sappen door de hitte zouden oxideren.
De wijngaarden voor deze wijn zijn gelegen tussen de rivieren Ouvèze en Aigues, in Cairanne en Jonquières. De druiven worden voor deze cuvée al vroeg in de ochtend geplukt, om de frisheid in de wijn de garanderen. Expressieve neus met verleidelijke aroma's van citrus, bloemen en amandelen. Mooi balans met een zeer subtiel zuurtje in de achtergrond. Uiterst zuiver in de smaak met een zalige afdronk.
Herkomst : Frankrijk
Regio : Côtes du Rhône
Druiven : Grenache blanc, Marsanne, Roussanne & Viognier
Volume : 75cl
Rijping : Inoxvinifcatie
Foodpairing : Aperitief, gegrilde visgerechten, salades, zeevruchten, mosselen, bouillabaisse, asperges,...
Bekroningen : Diverse hoge scores in vakliteratuur
Website producent: http://familleperrin.com
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2023 |
Domein-info | De familie Perrin is al meer dan een eeuw succesvol. Getuige daarvan zijn het legendarische Château de Beaucastel en de samenwerking met Brad Pitt en Angelina Jolie in Miraval. De gebroeders Perrin, in 2014 verkozen tot “Mannen van het Jaar” door het toonaangevende Decanter Magazine, bewerken meer dan 400 ha wijngaarden in het zuidelijke Rhônevallei. Perrin is een familie van pioniers en visionairs. In 1953 begon ze met de biologische landbouw en in 1970 met biodynamisch telen. Als eersten plantten ze de druivensoorten uit de Rhônestreek in de VS aan en al in 1989 zag de familie het potentieel van Paso Robles. Met de opening van het restaurant en hotel L'Oustalet in het plaatsje Gigondas helpt ze ook de regio te promoten. Het grote succes van 'La Vieille Ferme' in meer dan tachtig landen heeft sinds 1970 bijgedragen aan de uitstekende reputatie van de wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei, maar desondanks is dit wijnhuis nog steeds een familiebedrijf. Vandaag de dag zijn nog twee generaties van de familie Perrin actief in het bedrijf. De negen broers, zussen en neven verdelen alle taken en nemen samen beslissingen die gestoeld zijn op de filosofie van uitmuntendheid van Jacques Perrin. Het was ter ere van hem dat de legendarische wijn 'Hommage à Jacques Perrin' werd geproduceerd. Dat is de enige Franse niet-bordeaux wijn die op de Place de Bordeaux naast de 'premiers crus classés' wordt verhandeld. De familie Perrin behoort sinds 2006 tot de Primum Familiae Vini en is een van de grootste historische familiebedrijven ter wereld. |
Bekroningen | Diverse hoge scores in vakliteratuur |