Pouilly Vinzelles - Domaine de la Croix Senaillet 2020

Item number:PV DDCS20

€ 26,99
Op voorraad
SKU
PV DDCS20

De trossen komen van de slechts 13,4 are grote wijngaard in het gehucht Pré du Château in het dorp Vinzelles. Een beetje minder gekend dan de grote broer Pouilly Fuissé, maar zeker zo lekker! 

De aroma's van rijp fruit gaan harmonieus samen met de botertoetsen die afkomstig zijn van de vatlagering. Verder vind je er ook geuren van patisserie in terug. Heerlijk! 

In de mond brengt deze volle Chardonnay smaken van gele vruchten waarbij we ook een vettig kantje opmerken. Lange en verfijnde afdronk dankzij de vinificatie alsook een rijping op eiken vaten. 

  • Producent : Domaine de la Croix Senaillet
  • Biologisch : Ja
  • Type/Categorie: Wijnen / Witte wijn / Frankrijk / Domaine de la Croix Senaillet / Bourgogne /
  • Herkomst : Frankrijk

  • Regio : Bourgogne, Pouilly Vinzelles

  • Druiven : 100% Chardonnay

  • Volume : 75cl

  • Rijping : 10 maanden rijping in eiken vaten van 228 liter

  • Foodpairing : Lekker als bij kreeftbereidingen, langoustines, zeetong, zeewolf, foie gras, truffel, of gewoon om van te genieten!

  • Bekroningen : Diverse hoge scores

Bezoek website van deze producent: http://www.domainecroixsenaillet.com/

Meer informatie
Bio Ja
Jaargang 2020
Domein-info Het verhaal van Domaine de la Croix Senaillet start in 1969 toen Maurice en Claudia Martin het wijnhuis oprichtten. Sinds de jaren negentig zijn hun twee zonen Richard en Stéphane de stuwende krachten. Ze bezitten 25 hectare wijngaarden die als een mozaïek van maar liefst 60 percelen over de Bourgogne zijn verdeeld, dit lappendeken strekt zich dan ook nog eens over verschillende appellaties uit, waaronder Pouilly-Fuissé, Pouilly-Vinzelles, Saint-Véran en Mâcon Davayé. Sinds jaargang 2010 werkt dit huis uitsluitend biologisch. In de organische wijnbouw is het preventieve werk van cruciaal belang. Hierbij is er aandacht voor het versterken van de natuurlijke weerstand van de ranken, het gebruik van streekeigen middelen en het onder controle houden van de rendementen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat hun wijnen jaar na jaar een mooiere expressie worden van hun terroir en hun appellatie. De wijnen van Domaine de la Croix Senaillet kom je vaak tegen in gastronomische toprestaurants!
Bekroningen Diverse hoge scores
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pouilly Vinzelles - Domaine de la Croix Senaillet 2020

Gratis* levering vanaf €150,- in BE en NL

Veilig online betalen

Snelle levering

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende wijnen van dit wijndomein
Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV