Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...
Nieuwsbrief
Item number:VAL DE LA OSA 2017 - PITTACUM
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken. Ze worden begin september selectief met de hand geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven alleen ontsteeld en ondergaan direct de alcoholische gisting met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Na ongeveer drie weken volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op 1 jaar oude barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Donker diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe bessen, blauwe pruimen, viooltjes en subtiele houtrijping. In het smaakpalet tonen van klein roodzwart fruit, rozemarijn en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met rijpe tannines.
Herkomst : D.O. Bierzo
Regio : Castilla y León
Druiven : Mencía
Volume : 0.75
Rijping : 12 maanden op eiken vaten
Foodpairing : Rood vlees, BBQ, wild gerechten,...
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2017 |
Domein-info | Bodegas Pittacum werd in 1999 opgericht en maakt sinds 2002 deel uit van de groep Terras Gauda. Pittacum, is gesitueerd in Arganza en maakt deel uit van de DO Bierzo (Castilla y León). Zij produceren er kwaliteitswijnen op basis van de blauwe Mencía-druif. Ze beschikken over 40 ha oude wijnstokken, aangeplant “en vaso” (en goblet), met een leeftijd tussen 50 en 110 jaar oud liggen verspreid over een 200-tal perceeltjes die zich bevinden op de hellingen van de bergachtige gordel rond de Bierzo-regio. Het klimaat wordt bepaald door het milde, eerder gematigd en vochtig klimaat van Gallicië en het droge klimaat van Castilla y León. De lage hoogtes voorkomen late vorst waardoor het klimaat mild genoeg is voor vroege oogst.De ondergrond bestaat uit kwartsiet en krijt. |