Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...
Nieuwsbrief
Item number:G DDCDT19
De druiven voor deze unieke Cuvée van de familie Perrin zijn afkomstig van een wijngaard van slechts 3 ha, in het hartje van de Rhône: Gigondas. De wijngaarden worden bewerkt met man en paard want een tractor geraakt er gewoonweg niet.
De wijngaard ligt net naast het wijnhuis waardoor de met de hand geplukte druiven zo snel mogelijk geperst kunnen worden, om oxidatie te voorkomen.
De wijnstokken, Grenache noir, geven karakter en kruidigheid aan de wijn terwijl de Syrah zorgt voor tannines, kracht en sappigheid in de afdronk.
Je kan deze wijn gerust 40 jaren bewaren!
"Le Clos des Tourelles 2019 is a model of elegance. It shows a beautiful dense red colour with plum undertones and reveals a very refined nose with subtle notes of violets and pepper. On the palate, it also shows great finesse with superb aromas of blackcurrants and liquorice, and a very elegant and long finish."
Herkomst : Frankrijk
Regio : Côtes du Rhône, Gigondas
Druiven : Grenache Noir en Syrah
Volume : 75cl
Rijping : gedurende 18 maanden in eiken foeders
Foodpairing : Bij truffelgerechten, wild, stoofpotjes, grillades,...
Bekroningen : Parker: 93/100, Jeb Dunnuck: 91-93/100
Website producent: http://familleperrin.com
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2019 |
Domein-info | De familie Perrin is al meer dan een eeuw succesvol. Getuige daarvan zijn het legendarische Château de Beaucastel en de samenwerking met Brad Pitt en Angelina Jolie in Miraval. De gebroeders Perrin, in 2014 verkozen tot “Mannen van het Jaar” door het toonaangevende Decanter Magazine, bewerken meer dan 400 ha wijngaarden in het zuidelijke Rhônevallei. Perrin is een familie van pioniers en visionairs. In 1953 begon ze met de biologische landbouw en in 1970 met biodynamisch telen. Als eersten plantten ze de druivensoorten uit de Rhônestreek in de VS aan en al in 1989 zag de familie het potentieel van Paso Robles. Met de opening van het restaurant en hotel L'Oustalet in het plaatsje Gigondas helpt ze ook de regio te promoten. Het grote succes van 'La Vieille Ferme' in meer dan tachtig landen heeft sinds 1970 bijgedragen aan de uitstekende reputatie van de wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei, maar desondanks is dit wijnhuis nog steeds een familiebedrijf. Vandaag de dag zijn nog twee generaties van de familie Perrin actief in het bedrijf. De negen broers, zussen en neven verdelen alle taken en nemen samen beslissingen die gestoeld zijn op de filosofie van uitmuntendheid van Jacques Perrin. Het was ter ere van hem dat de legendarische wijn 'Hommage à Jacques Perrin' werd geproduceerd. Dat is de enige Franse niet-bordeaux wijn die op de Place de Bordeaux naast de 'premiers crus classés' wordt verhandeld. De familie Perrin behoort sinds 2006 tot de Primum Familiae Vini en is een van de grootste historische familiebedrijven ter wereld. |
Bekroningen | Parker: 93/100, Jeb Dunnuck: 91-93/100 |