Chateauneuf-du-Pape rouge - Chateau Beaucastel 2018


€ 89,00

Prachtige wijn van het gekende Château Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape.
Deze topcuvée wordt gezien als één van de beste wijnen uit Frankrijk en wordt gemaakt met maar liefst 13 druivensoorten. (!)
Krachte en elegante neus met aroma's van cacao, kruiden. Elegant en rond in de mond met een zeer lange finale.

De wijn is momenteel nog jong maar krijgt bij ons gezien zijn beperkte beschikbaarheid niet de kans om te rijpen.
Deze wijn kan best nog enkele jaren kelderrijping verdragen.
Je kan deze wijn best decanteren!


Another in a string of top vintages, Beaucastel's 2018 Châteauneuf du Pape was produced from Grenache yields of only eight hectoliters per hectare ("normal" is about 28 hectoliters per hectare, according to Marc Perrin). The final blend I was shown is almost candied in its fruity intensity of raspberries and cherries, yet it has a potent underpinning of more savory elements, like tapenade, grilled meat and dried spices. Full-bodied, with fine, silky tannins, this shows tremendous length, reverberating with hints of crushed stone on the finish.
Wine Advocate, Note : 95-97/100, 2019-08-31


Availability: In voorraad

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
 • Bekroningen: Robert Parker: 97/100, Decanter: 96/100
 • Producent: Château Beaucastel - Famille Perrin
 • Jaargang: 2018
 • Biologisch: Nee
 • Type/Categorie: Wijnen / Rode Wijn / Frankrijk / Côtes du Rhône
 • Herkomst: Frankrijk

 • Regio: Côtes du Rhône, Chateauneuf-du-Pâpe

 • Druiven: Grenache : 30% Mourvèdre : 30% Syrah : 15% Counoise : 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne : 10% Cinsault : 5%

 • Volume: 75cl

 • Rijping: 12 maanden rijping in eiken vaten

 • Foodpairing: Noblesse oblige!

Domeininfo

In Château de Beaucastel plaatsen we de wijnstok in zijn universum; namelijk het land, de dieren en de sterren die er invloed op hebben. Bijen, vogels, cicaden en lieveheersbeestjes leven vredevol naast elkaar in deze unieke wijngaard. Elke dag, op elk stuk grond, stimuleert het werk de fysiologie van de plant en z'n natuurlijke weerstand, binnenin het unieke ecosysteem, gekoesterd met passie. Op Beaucastel zijn de wijnen niet overmeesterd door de krachtige Grenache. Hier omarmen we Grenache en koesteren we zijn sterktes. Het mengen is gepriviligeerd door de unieke know-how, doorgegeven van generatie op generatie. We nemen het beste van elk stuk grond en laten elke druifvarieteit zijn eigen natuur uitdrukken om de beste blend te bekomen. Rijping op eik is niet dominant hier, de authenticiteit van de druifvarieteiten en terroir nemen de bovenhand. Door het voortzetten van traditie bij het blenden van de 13 historische varieteiten van Châteauneuf-du-Pape, zet Château de Beaucastel een ongeëvenaarde stijl neer, elk jaar opnieuw. Dit zorgt voor wijnen met die unieke en buitengewone mix van kracht, structuur, elegantie en frisheid.

Multimedia

Website producent: http://familleperrin.com

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering