CG Grezan Blanc 2021

Item number:CG Grezan Blanc 2021

€ 16,99
Op voorraad
SKU
CG Grezan Blanc 2021

De CG cuvée is de nieuwste toevoeging aan Château Grézan. Château Grézan heeft in de afgelopen tien jaar een zekere expertise verworven in het wijn maken in amfora vaten. CG is de eerste wijn van het kasteel die zowel gevinifieerd als gerijpt is in een amfora vaten. Dit werk heeft het mogelijk gemaakt om een ​​wijn te produceren die zowel geconcentreerd is als fris en zeer soepel met luchtige tonen van bloemen en vers fruit. De druiven worden handmatig geplukt en hierna nog eens handmatig gesorteerd. De vinificatie gebeurd  in hele trossen zonder sulfiet om de inheemse gisten te beschermen. De wijn rijpt 3 maanden in terracotta amforen. De terracotta amfora is een zeer poreus materiaal dat tijdens de fermentatie heel voorzichtig en regelmatig zuurstof aanbrengt, terwijl de wijn wordt beschermd tegen oxidatie. Deze toevoer van zuurstof zal het mogelijk maken om meer tannines te extraheren terwijl het snel soepeler en aangenamer in de mond wordt zonder een lange rijpingsperiode te hoeven doormaken.

  • Producent : Chateau Grezan
  • Biologisch : Nee
  • Type/Categorie: Wijnen / Wijnhuizen / Witte wijn / Frankrijk / Frankrijk / Chateau Grezan / Languedoc-Roussillon /
  • Herkomst : Frankrijk

  • Regio : Languedoc, Pays d'Oc

  • Druiven : Roussane, Rolle

  • Volume : 0.75

  • Rijping : 3 maanden in terracotta amphoren

  • Foodpairing : Terraswijn, aperitief, diverse salades, lichte visgerechten, garnaalkroketjes, sushi, Aziatische keuken,...

Meer informatie
Bio Nee
Jaargang 2021
Domein-info Jean-Louis Pujol trad in de voetsporen van zijn grootmoeder, Louise Cros, die indertijd begonnen is met het bewerken van een perceel wijngaarden met behulp van ezel en paard. Het domein is gelegen in het westen van het dorp Laurens. In 1989, neemt Jean-Louis de wijngaarden van Château Grézan over op 41 jarige leeftijd. Vandaag wordt het domein vertegenwoordigd door de zorgzame handen van de onrdertussen al 5de generatie van Pujol: Fabien en zijn zus France. Het domein, bestaande uit een prachtig kasteel en meer dan 100 hectare aan wijngaarden, is gevestigd in de appellatie Faugères waar huidig eigenaar Fabien, er technologie en traditie combineert. En met succes, het domein produceert jaarlijks bijna één miljoen flessen waarin de prijs-kwaliteit steeds primeert!
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:CG Grezan Blanc 2021

Gratis* levering vanaf €150,- in BE en NL

Veilig online betalen

Snelle levering

Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...

Leeftijd controle
Om af te rekenen moet je ouder zijn dan 18.
Ⓒ 2024 Copyright - Het Wijnmagazijn BV