Sassicaia - Tenuta San Guido 2016


€ 295,00

Vandaag de dag staat Sassicaia bekend als één van de meest vooraanstaande rode wijnen van heel Italië. Samen met Ornellaia van Tenuta dell'Ornellaia, is het de meest gezochte wijn van Toscane!


Jaargang 2016 wordt bovendien het 'mirakeljaar' genoemd en dat is ook critici niet ontgaan. Deze Cuvée behaalt maar liefst de monsterscore van 100/100!
In 1972 werd Sassicaia voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld met de jaargang 1968 waarvoor het bekende sterlogo werd ontworpen. Aangezien de wijn gemaakt was in een zone waar nog geen wijnappellatie bestond, was Sassicaia louter een tafelwijn (vino da tavola). In de enkele jaren die volgden, ontdekte en prees de hele wereld Sassicaia. In vergelijkende blind degustaties (o.a. met de beste Bordeauxwijnen) won de wijn prijzen met de vleet. Een legende was geboren. Robijnrode kleur in het glas. Fijne aroma's van bosfruit, cederhout en kruiden. De smaak is zacht en verfijnd met nobele tannines. Pure elegantie!


Scores van 100/100 


Eén van de meest gezochte wijn in 2019. 


LAATSTE BESCHIKBARE FLES 

Availability: 0

 • Bekroningen: Robert Parker: 100/100, James Suckling: 100/100
 • Producent: Tenuta San Guido
 • Jaargang: 2016
 • Biologisch: Nee
 • Type/Categorie: Rode Wijn / Italië / Toscane
 • Herkomst: Italië

 • Regio: Toscane, Bolgheri, Sassicaia DOC

 • Druiven: 85% cabernet sauvignon en 15% cabernet franc

 • Volume: 75cl

 • Rijping: 24 maanden op barriques van Franse eik waarvan 1/3 nieuw

 • Foodpairing: Noblesse oblige!

Domeininfo

Het domein ontleent zijn naam aan San Guido della Gherardesca die er leefde in de 13de eeuw. Het domein strekt zich uit langs de Etruskische kust tussen Livorno en Grosseto. Op zijn 2500 ha herbergt het 3 grootheden: het volbloed paardenras Dormello Olgiata, het natuurreservaat van Bolgheri aan de zee én de Sassicaia, de absolute topwijn van Italië. De wijngaarden voor deze cultwijn liggen op heuvelflanken en gaan tot 400 meter hoog. De wereldwijde vermaardheid van Sassicaia leverde hen een eigen appellatie op nl de D.O.C. Bolgheri Sassicaia. Toen markies Mario Incisa della Rocchetta zich vestigde in de Toscaanse Maremma was dat in eerste instantie omdat het een betere locatie was voor zijn renpaarden dan Piëmonte waarvan hij afkomstig was. De regio was toen helemaal niet bekend voor wijn en daarenboven dronk de markies de Italiaanse wijnen niet zo graag. Hij was meer een Bordeaux-fan en vond op steenrijke hellingen van zijn domein een bodem én een micro-klimaat dewelke vergelijkbaar waren met dat van de Graves. Hij plantte dus cabernet en dat was het begin van een lang en succesvol verhaal dat met glans voortgezet werd door zijn zoon Nicolò. Naast de Sassicaia produceert het domein ook de Guidalberto en Le Difese.

Multimedia

Korte introductie video over Tenuta San Guido:

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering