Crusoe Treasure Sea Legends N°5


€ 99,99

Crusoe Treasure creërde als eerste wijnproducent ter wereld een wijnkelder onder water. Ze maken verschillende wijnen onder de leiding van top-oenoloog Antonio Palacios. Deze Cuvée, N°5, bestaat uit 100% Viognier. Van deze wijn zijn er slechts 515 flessen gemaakt. De wijn is het resultaat van het beste van het land en van de zee. Het bijzondere productieproces, in combinatie met zijn specifieke, subtiel zilte smaak, bezorgt de Crusoe Treasure-wijnen een exclusief karakter. Momenteel vinden de wijnen hun afnemers vooral in “specialere” markten zoals Rusland, China, Monaco, …


De combinatie van druk, duisternis en de golfslag in de Golf van Biscaya vertaalt zich in een heel particulier smaakpatroon. Vermits de wijnactiviteit binnen een biomarine research-project is ingebed, zetten verschillende soorten zeewezens zich op de flessen af. Dat bezorgt elke fles een uniek karakter,”


Elke fles is uniek door de afzetting van het zeeleven. Verpakt in een mooie geschenkdoos met een genummerd certificaat, een booklet met informatie over Crusoe Treasure, is dit het ideale geschenk voor wie u zeer dierbaar is.

LAATSTE STUK, ZEER BEPERKT!

Availability: Niet in voorraad

  • Producent: Crusoe Treasure
  • Jaargang: 2017
  • Biologisch: Nee
  • Type/Categorie: Wijnen / Witte wijn / Spanje
  • Herkomst: Spanje

  • Regio: Chacolí, Baskenland

  • Druiven: 100% Viognier

  • Volume: 75cl

  • Rijping: In fles onder invloed van de zeestromingen

  • Foodpairing: Dit is een wijntje om van te genieten, noblesse oblige

Domeininfo

In de golf van Biskaje aan de Atlantische oceaan worden de wijnen van Crusoe Treasure in zee bewaard waar ze door de constante druk en stromingen heel anders evolueren.De wijnkelder is onder water ingericht als een kunstmatig rif dat ook dienst doet als natuurlijk laboratorium waar verscheidene universiteiten onderzoek doen naar marine biologie. Crusoe Treasure is het werk van Antonio Palacios, een bekend Spaanse top-oenoloog maar ook professor aan de universiteit van La Rioja. De makers van Cursoe Treasure, die zich in de mooie baai van Plentzia, nabij Bilbao, aan de kust van het Baskenland in Spanje bevinden, hebben de kunst van het wijn maken naar nieuwe dieptes gebracht door de wetenschap van de wijnrijping onder water te perfectioneren. Deze wijnen worden gerijpt in de eerste onderwaterkelder en kunstmatig rif in de wereld. Gerijpt in kleine loten en zorgvuldig gemonitord wat betreft de temperatuur, stroming, licht intensiteit en de invloed van marine leven in de oceaan, wordt alle aandacht toegespitst op de creatie van ‘limited edition’ wijnen van exceptionele kwaliteit. Duurzaamheid is de hoeksteen van het Crusoe Treasure business model, toegewijd om niet alleen een zeldzame exclusieve wijnen te creëren, maar ook om anderen de wonderen van het diepzeeleven te leren en de schatten in onze oceanen te beschermen.

Multimedia

Bekijk hier een filmpje over hoe het domein de wijnen rijpt in een wijnkelder in de Oceaan:

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering