Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Maximaal 1 nieuwsbrief per maand.
Nieuwsbrief
Item number:CDPls r P21
2021 is een jaargang die gekarakteriseerd wordt door frisheid, vergelijkbaar met de jaargangen die we in de jaren tachtig en negentig hadden. Het is ook wat we een "wijnboer-jaargang" noemen, waarbij menselijke tussenkomst en de zorg voor de wijngaarden beslissend waren voor de kwaliteit van de oogst. Het werd gekenmerkt door klimaatwisselingen, met een nachtvorst in april en een onderbroken oogst door regen, waardoor dit jaar inderdaad een constante investering van onze teams in de wijngaard vereiste. Hun aandacht en inzet hebben hun vruchten afgeworpen: deze jaargang is zeer veelbelovend, met veel frisheid en een prachtig evenwicht.
De wijnen van Châteauneuf-du-Pape worden gevinifieerd volgens hetzelfde proces als de wijnen van Château de Beaucastel. Na de vinificatie worden de wijnen geproefd om de blend te definiëren. Ten slotte worden ze 2 jaar gerijpt in eiken foudres
Mooie, heldere kleur van glanzend robijnrood. De neus wordt onthuld met finesse met een aromatisch boeket van fruit, vol frisheid. In de mond is deze wijn zacht, elegant, met een goede zuurgraad en verleidelijke pittige accenten van rood fruit zoals rode bessen.
Een wijn met veel finesse!
Herkomst : Frankrijk
Regio : Côtes du Rhône
Druiven : Grenache, Mourvèdre & Syrah
Volume : 75cl
Rijping : gedurende 24 maanden in eiken foeders
Foodpairing : Bij truffelgerechten, wild, stoofpotjes, grillades,...
Bekroningen : Parker: 93/100, Jeb Dunnuck: 91-93/100
Website producent: http://familleperrin.com
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2021 |
Domein-info | De familie Perrin is al meer dan een eeuw succesvol. Getuige daarvan zijn het legendarische Château de Beaucastel en de samenwerking met Brad Pitt en Angelina Jolie in Miraval. De gebroeders Perrin, in 2014 verkozen tot “Mannen van het Jaar” door het toonaangevende Decanter Magazine, bewerken meer dan 400 ha wijngaarden in het zuidelijke Rhônevallei. Perrin is een familie van pioniers en visionairs. In 1953 begon ze met de biologische landbouw en in 1970 met biodynamisch telen. Als eersten plantten ze de druivensoorten uit de Rhônestreek in de VS aan en al in 1989 zag de familie het potentieel van Paso Robles. Met de opening van het restaurant en hotel L'Oustalet in het plaatsje Gigondas helpt ze ook de regio te promoten. Het grote succes van 'La Vieille Ferme' in meer dan tachtig landen heeft sinds 1970 bijgedragen aan de uitstekende reputatie van de wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei, maar desondanks is dit wijnhuis nog steeds een familiebedrijf. Vandaag de dag zijn nog twee generaties van de familie Perrin actief in het bedrijf. De negen broers, zussen en neven verdelen alle taken en nemen samen beslissingen die gestoeld zijn op de filosofie van uitmuntendheid van Jacques Perrin. Het was ter ere van hem dat de legendarische wijn 'Hommage à Jacques Perrin' werd geproduceerd. Dat is de enige Franse niet-bordeaux wijn die op de Place de Bordeaux naast de 'premiers crus classés' wordt verhandeld. De familie Perrin behoort sinds 2006 tot de Primum Familiae Vini en is een van de grootste historische familiebedrijven ter wereld. |
Bekroningen | Parker: 93/100, Jeb Dunnuck: 91-93/100 |