Schijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen...
Nieuwsbrief
Item number:DH CHAMP M
Damien Hugot is een ontzettend gepassioneerd Champagnemaker in Epernay. Zijn wijngaarden zijn gelegen in de Grand Cru regio van Cramant en Chouilly. De Champagne Millésime wordt enkel in uitstekende jaren gemaakt. Voor deze cuvee worden de allerbeste druiven uit oogstjaar 2015, een topwijnjaar in Champagne, gebruikt. De Champagne rijpt minimum 40 maanden sur lattes. Goudgele kleur met een levendige bubbel in het glas. Pure finesse en elegantie, zacht en rond in de mond. Een ideale Champagne die zelf bij edele visgerechten kan geserveerd worden. Noblesse Oblige! Damien Hugot is een Champagne die je vooral kan vinden in de gastronomische restaurant waaronder Alain Ducasse in Japan (http://www.beige-tokyo.com/) en La Crayère in Reims.
© Afbeelding Fotograaf Jos MolenaersHerkomst : Frankrijk
Regio : Champagne, Epernay
Druiven : 100% Chardonnay
Volume : 75cl
Rijping : minimum 40 maanden sur lattes
Foodpairing : Noblesse oblige!
Wesbite van producent: http://www.champagne-damien-hugot.fr/
Bio | Nee |
---|---|
Jaargang | 2012 |
Domein-info | Champagnehuis Damien Hugot is gevestigd in Epernay. Damien Hugot is een zeer gepassioneerd champagnewijnmaker. Hij is ondertussen reeds de 5de generatie. Zijn wijngaarden zijn allemaal gelegen in de Grand Cru regio Cramant en Chouilly. Op bezoek in Epernay zou je meteen zijn domein voorbij rijden. Damien is het niet het type dat wil uitpakken met veel prestige en marketing. Maar zijn Champagnes...die je moet gewoon geproefd hebben! Pure finesse! |