Badia a Passignano - Chianti Classico Gran Selezione - Antinori 2017


€ 36,99

Badia a Passignano is zonder meer één van de mooiste Chianti-wijnen die de familie Antinori produceert.
De druiven worden volledig met de hand geoogst met het oog op een zorgvuldige selectie van alleen de allerbeste trossen.
De abdij van Passignano, waarrond de wijngaarden zijn gelegen, is een van de mooiste versterkte kloosters van de zone. Dit gebied is al meer dan duizend jaar bekend om de kwaliteit van haar wijn. De familie Antinori verwierf het land rond het klooster (dat behoort tot de orde van de monniken van Vallombrosa) in 1987 en sindsdien wordt ook voor het wijnmaken gebruik gemaakt van de prachtige kelders van de abdij. De wijnen rijpen nog steeds in de kelders onder het klooster.

Donker robijnrode wijn met in de neus complexe aroma's van rode bessen, frambozen, bramen, rijpe kersen en kruiden.
Krachtig en warm in de mond met een ellenlange afdronk. Door de houtrijping is dit een wijn die lang in de mond blijft plakken.


Availability: In voorraad

Download Technische fiche in PDF Download Technische fiche in PDF OF
 • Bekroningen: Robert Parker: 92/100
 • Producent: Antinori
 • Jaargang: 2017
 • Biologisch: Nee
 • Type/Categorie: Rode Wijn / Italië / Toscane
 • Herkomst: Italië

 • Regio: Toscane, Chianti Classico

 • Druiven: 100% Sangiovese

 • Volume: 75cl

 • Rijping: 14 maanden op Hongaarse eiken vaten, gevolgd door 12 maanden in eigen fles

 • Foodpairing: Grillades, rood vlees, cote à los op de grill, steak, bistecca fiorentina, rijpe kazen,...

Domeininfo

De naam Antinori duikt al in 1385 op in de archieven van de Italiaanse wijnbouw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door markies Piero Antinori en zijn drie dochters. Traditie, passie en intuïtie zijn de kernwoorden die de familie gebruikt om hun filosofie te omschrijven. Zij is bekend als een van de grootste producenten van kwaliteitswijn uit de Laars. Toscane en Umbrië, waar de familie sinds mensenheugenis heel wat eigendommen bezit, zijn de bakermat van het Antinori-imperium. Met wijngaarden in de appellaties Chianti Classico, Bolgheri, Montalcino, Orvieto en Montepulciano is ze aanwezig in de roemrijkste wijnregio’s van Italië. In de regio ten zuiden van Firenze bezit Antinori prachtige wijngaarden rond de abdij van Passignano vanwaar de Solaia, Tignanello en Marchese Antinori afkomstig zijn. Ze zijn ook prominent aanwezig in Montepulciano, de andere roemrijke appellatie van Toscane waar ze in de cantina La Braccesca een lekkere Rosso en een klassieke Nobile di Montepulciano produceren. Het hoofdkantoor van Antinori kan je bewonderen in Firenze. In 2007 heeft Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Deze wordt toegekend aan de persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd.

Multimedia

Bekijk hier een filmpje van Antinori van o.a. Badia a Passignano. 

Gratis* levering vanaf €100,-

Veilig online betalen

% Puntensparen

Snelle levering